На Кіровоградщині через трагедію у Харкові перевірять заклади для літніх людей

Перегляди: 461

Голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Назаренко розпорядився перевірити заклади для літніх людей, розташовані на території області.

Про це він написав у Telegram, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У дописі сказано: «Страшна біда в харківському будинку для літніх людей змушує і нас належним чином реагувати. Ми не маємо права допустити повторення трагедії.

Доручив своїй заступниці Світлані Лобановій невідкладно спільно з надзвичайниками та правоохоронцями відпрацювати питання створення комісій у районах. Також до роботи долучити фахівців інших підрозділів. І в найкоротші терміни перевірити заклади соціального спрямування: пансіонати для літніх людей, притулки, хостели».

Нагадаємо, 21 січня о 15:03 у Харкові на вул. Нижня Гиївська, 150Б, у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі.

О 16:14 пожежу локалізували на площі 100 м кв. О 16:53 – ліквідували. На місці пожежі виявили тіла 15 людей.

За попередньою інформацією прокуратури, пожежа у приватному будинку для літніх людей, яка забрала 15 життів, сталася через необережне поводження з електронагрівальними приладами.