На Кіровоградщині піднімали питання якості позашкільної освіти

Перегляди: 1595

Одним із основних завдань, які, на думку освітян, потрібно вирішити під час адміністративно-територіальної реформи, - це збереження мережі позашкільних закладів, передає CBN.

Про це йшла мова під час міжрегіонального онлайн-мосту «Позашкільна освіта: сьогодення та перспективи», який провело регіoнальне управління Держслужби якoсті oсвіти у Кірoвoградській oбласті.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У конференції взяли участь освітяни з Кіровоградської, Миколаївської та Черкаської областей.

Педагоги наголошували на недостатньому фінансуванні позашкілля. Вони вважають, що на рівні держави треба врегулювати питання щодо капітальних ремонтів закладів, придбання сучасного обладнання та меблів для роботи гуртків, Адже у позашкільних центрах навчаються тисячі дітей. Наприклад, у Кіровоградському обласному центрі дитячої та юнацької творчості працюють 200 гуртків, які входять у 24 творчі об’єднання.

Ще однією проблемою вони назвали рівень оплати праці працівників позашкілля.

Учасники онлайн-мосту також зосередились на питаннях розвитку системи позашкільної освіти: ознайомились з презентацію «7 кроків до успіхів в позашкільній освіті», обговорили Абетку для директора позашкільного закладу, ділилися досвідом, висловлювали свої зауваження та пропозиції.

На переконання начальниці регіонального управління ДСЯО Лілії Синчук, такі заходи допоможуть напрацювати спільне бачення щодо вирішення окремих завдань.