У Кропивницькому в березні запрацює мобільний додаток Osvitakrop

Перегляди: 528

В рамках «Стратегічного діалогу» сьогодні, 21 січня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович обговорював із керівниками виконавчих органів перспективи розвитку освітньої сфери, передає CBN з посиланням на пресслужбу міськради.

Очільниця освітньої галузі міста Лариса Костенко проанонсувала створення мобільного додатку Osvitakrop, де будуть зосереджені основні освітянські послуги міста.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З ним батьки зможуть зареєструвати дитину в школу чи садочок, отримати інформацію щодо харчування, забезпечити доступ до дистанційного навчання.

В цьому році продовжать ремонтувати їдальні та харчоблоки шкіл. Виготовили проєктно-кошторисну документацію на проведення капремонтів харчоблоків у НВО №№8, 35, 31, 20, НВК №26, першого корпусу «Наукового ліцею». Проєкти подали на участь в конкурсах на співфінансування з обласного та державного бюджетів.

В планах також проведення капітального ремонту харчоблоків в дитсадках №№2 та 24, шкіл №№4, 25 та «Гірничої гімназії».

За інформацією Лариси Костенко, за останні п’ять років у Кропивницькому за 35,773 млн грн провели реконструкцію 27 спортивних залів. В цьому відремонтують ще два.

Крім того, на базі НВО №26 створять сучасний навчальний комплекс із використанням новітніх освітніх технологій для дітей з інвалідністю.

1 вересня планують відкрити перший в місті зонований кабінет трудового навчання, своєрідні майстер-студії. Проєкт з капремонту майстерень у НВО «Мрія» почали минулого року і вже придбали майже 85% необхідного обладнання.