Кропивницький «Золотий Вік» здобув чергову перемогу

Перегляди: 1868

Кропивничани на класі дотисли непоступливих одеситів – 99:81

У матчі чергового туру другого кола чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд Першої ліги кропивницький «Золотий Вік» на своєму майданчику сьогодні зустрічався з одеською «БІПОЮ-2».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Господарі мали у своєму активі переможну серію з 12 матчів поспіль і одноосібне лідерство в турнірній таблиці своєї групи. Гості підходили до цієї зустрічі зі співвідношенням у 4 перемоги та 9 поразок. Та й результати перших двох матчів у Одесі – 118:67 та 116:76 на користь наших земляків говорили про те, що особливих проблем у фаворитів не буде. Але одесити чудово налаштувалися на це протиборство. Хлопці Євгена Ткаченка, який змінював свій склад п’ятірками через певний проміжок часу, намагалися не поступатися більш досвідченим конкурентам в єдиноборствах, а в бажанні та налаштуванні точно не поступалися.

Господарі намагалися відірватися в рахунку з перших хвилин, але одесити відповідали злагодженим захистом та результативними атаками. У підсумку, лише наприкінці першої чверті кропивничани вийшли вперед – 28:23. Але на початку другої десятихвилинки гості не тільки відігралися, але й вийшли вперед – 32:28. Далі на майданчику розгорталася практично рівна боротьба і лише наприкінці першої половини зустрічі зусиллями своїх лідерів Олександра Дроб’язка та Антона Мельника «золоті» знову пішли на велику перерву з невеликою перевагою – 53:48.

У третій четверті гості продовжували дивувати, не відпускаючи господарів у відрив. І лише в середині матчу підопічні Андрія Бабенка відірвалися від юних суперників на 10 очок – 64:54. І знову кінцівка десятихвилинки залишилися за нашими баскетболістами – 80:65.

Ну а в завершальному періоді наставник «Золотого Віку» Андрій Бабенко дав можливість проявити себе більше номінальним резервістам, які все ж дотиснули непоступливих конкурентів, які справили дуже гарне враження. У підсумку фінальна сирена зафіксувала перемогу «Золотого Віку» - 99:84 (28:23, 25:25, 27:17, 19:19).

Найрезультативнішими у складі кропивничан стали Антон Мельник – 26 очок, 13 підбирань, 2 передачі, 2 перехвати, 1 блок-шот, Олександр Дробязко – 22 очка, 12 підбирань, 2 передачі, Максим Ожегов – 16 очок, 4 підбирання та Дмитро Баранов – 9 очок, 3 передачі, Олександр Хапун – 8 очок.

Завтра, о 12:00, ці суперники проведуть між собою ще один матч. Поєдинок відбудеться без глядачів, а трансляцію гри можна буде переглянути на БК «Золотий Вік.