Кропивницький «Золотий Вік» продовжив свою переможну серію

Перегляди: 706

У другій зустрічі підопічні Андрія Бабенка здолали одеситів більш упевнено – 101:87.

У другому матчі чергового туру чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд Першої ліги кропивницький «Золотий Вік» сьогодні знову зіграв з одеської командою «БІПА-2».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нагадаємо, що перша зустріч вчора завершилися перемогою кропивничан із рахунком – 99:81. Хоча дії нашої команди в тому матчі залишали бажати кращого, адже в складі суперників грають юнаки 2002-04 років народження. І юні конкуренти створили чимало проблем своїм досвідченим візаві. Та й в сьогоднішньому поєдинку одесити не збиралися здаватися без бою. У першій чверті гості відповідали суперникам своїми результативними діями й основі «золотих» з боями довелося виборювати кожний м’яч, кожне підбирання для того, щоб проходити захист рішуче налаштованих суперників. Та все ж на другу зустріч кропивничани вийшли краще налаштованими й не дозволяли підопічним Євгена Ткаченка мати перевагу в рахунку.

Лише на початку матчу одесити вийшли вперед, а потім господарі відновили рівновагу, яку поступово збільшували. Як і вчора наставник гостей надавав можливість пограти майже рівний відрізок часу гравцям своїх двох майже рівноцінних п’ятірок. Але до таких масових змін у складі конкурентів хлопці Андрія Бабенка вже були готові. Ні першому, ні другому складу гостей не вдавалося перехопити ініціативу. У першій чверті у господарів найкращим був Олександр Дроб’язко, який встигав забивати у нападі, заробивши 12 очок, й відпрацьовувати в захисті. Та й партнери намагалися підтримувати свого лідера, вигравши стартову десятихвилинку – 27:18.

У другій десятихвилинці гості намагалися відіграти відставання, але тут вже ініціативу взяв на себе Антон Мельник, який декількома вдалими влучаннями погасив запал одеситів. Та й дальні постріли Дмитра Баранова та результативні передачі Богдана Сосоя не дозволили гостям організувати камбек. Непогано увійшли в гру в складі «золотих» резервісти Богдан Ткаченко, Олександр Хапун та Юрій Курячий. Як наслідок, попри доволі наполегливі дії одеситів, на велику перерву команди пішли за рахунку – 58:42 на користь «Золотого Віку».

У третій чверті характер боротьби не особливо змінився. Продовжували змагатися за право бути найкращим снайпером Антон Мельник та Олександр Дроб’язко, яких класно підтримав Максим Ожегов. У гостей, потрібно зазначити, командні дії, адже роль лідера в певний відрізок часу брав на себе кожен із баскетболістів, які виходили на майданчик. Але сил на рівних протистояти більш досвідченим суперникам не вистачало. І вже в середині третього періоду кропивничани відірвалися на 21 очко – 73:52. А завершили цю десятихвилинку господарі влучним триочковим Дмитра Баранова й вдалим проходом під кошик Максима Ожегова – 91:67.

Після цього Андрій Бабенко вирішив дати відпочити своїм лідерам і випустив на майданчик запасних гравців. Та з’ясувалося, що резерв «Золотого Віку» поки не готовий у повному складі протистояти навіть юним, але зіграним одеситам. У складі гостей потрібно зазначити вдалі дії Ростислава Кабанова (17 очок, 3 підбирання, 3 передачі, 1 блок-шот), Олександра Орешина (14 очок, 3 підбирання, 2 перехоплення), Даніїла Бугорського (13 очок, 6 підбирань) та Артема Лопухова (12 очок, 4 підбирання, 1 блок-шот).Та й взагалі всі баскетболісти «БІПИ-2», які виходили на майданчик, відзначилися в цьому матчі результативними діями.

Коли ж перевага в рахунку «золотих» скоротилася до 13 пунктів коуч господарів взяв тайм-аут і повернув на майданчик основних виконавців. І хоча гравці «БІПИ-2» відчули впевненість, але здолати опір лідерів кропивничан їм було не під силу. Фінальна сирена зафіксувала другу поспіль перемогу «Золотого Віку» - 101:87 (27:18, 31:24, 33:25, 10:20). У складі нашої команди найкращими були Олександр Дробязко (30 очок, 9 підбирань, 2 передачі, 3 перехоплення), Антон Мельник (25 очок, 15 підбирань, 3 перехоплення, 5 блок-шотів, Максим Ожегов – 16 очок, 6 підбирань, 7 передач), Дмитро Баранов (11 очок, 6 підбирань, 2 блок-шоти) та Богдан Сосой ( 8 передач, 2 перехоплення, 3 очки).

Але попри 14-ту поспіль перемогу своєї команди, головний тренер «Золотого Віку» Андрій Бабенко залишився незадоволеним діями своїх гравців в цих двох матчах. Наставник «золотих» відмітив, що гравцям не вистачило налаштування та зібраності для того, щоб не дозволити юним конкурентам відчути упевненість. Отже, потрібно зробити висновки, розуміючи, що слабких суперників надалі не буде.