Куди піти у Кропивницькому після локдауну

Перегляди: 520

Айнура Алієва, «Україна-Центр»

25 січня в Україні закінчується черговий локдаун, а значить, до своєї роботи повертаються всі культурні заклади: театри, філармонії, музеї, кіно... «УЦ» зробила короткий огляд найближчих культурних заходів міста, на більшість з яких уже зараз можна брати квитки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Двері театру імені Марка Лукича Кропивницького відкриються 31 січня. Цього дня на малій сцені о 16:00 глядачі зможуть побачити прекрасну ліричну комедію «Моїй мамі сто років» Мішель Лоранс.

На лютий у театрі заплановано дві прем'єри, обидві з яких відбудуться також на малій сцені: п'єса Володимира Винниченка «Закон», яку покажуть 17 лютого о 18:00, і 25 лютого о 18:00 - апокриф «На полі крові» до 150-річчя від дня народження Лесі Українки.

В обласній філармонії плануються заходи до Дня закоханих: 11 лютого - концерт для студентів, 13 лютого - концерт камерного оркестру «Концертіно» та оркестру академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни», який пройде у форматі романтичного вечора у фойє філармонії, і 14 лютого - розважально-ігрова програма для дітей і батьків. Також, за словами заступника директора філармонії Оксани Буртової, повним ходом іде підготовка кіноконцерту до 8 березня.

«На великому екрані глядачі побачать кадри з шедеврів світового кіно, супроводжувані живою музикою з цих фільмів у виконанні оркестрів філармонії», - зазначає Оксана Буртова.

21 лютого в Кропивницький у рамках всеукраїнського туру приїжджає колектив «Беz обмежень». Концерт відбудеться о 17:00 в залі обласної філармонії. А 4 березня буде «Світові хіти» від Prime Orchestra, що вже полюбилося багатьом.

У Кіровоградському обласному театрі ляльок 30, 31 січня та 1 лютого об 11:00 для юних глядачів віком від чотирьох років - спектакль «Чарівні дарунки феї Веселунки».