Кіровоградська облрада закликає президента, парламент і уряд знизити тарифи на комуналку

Перегляди: 772

Обласна рада підтримала звернення до президента України, В та уряду з проханням щодо зниження тарифів на житлово-комунальні послуги для населення, передає CBN.

Як зазначив голова постійної комісії з питань бюджету Сергій Коваленко, питання зростання тарифів є найактуальнішим разом з проблемою коронавірусу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Тарифні протести розпочалися і продовжуватимуться. І хоча ми не встановлюємо тарифи, але я впевнений, що кожна місцева рада на Кіровоградщині, в Україні, кожна обласна рада повинна донести до центральної влади ту позицію, ту проблему, яку треба вирішувати. Тарифи встановлює НКРЕКП, але НКРЕКП — не якісь міфічні люди, це конкретні посадовці, які делеговані від трьох інституцій. А саме від президента України, Верхової Ради України, від Кабінету міністрів України. Та й Кабінет міністрів теж проголосований та сформований тією монобільшістю, яка повинна впливати, нести відповідальність за ті тарифи, які встановлені в Україні, оскільки підвищення тарифів не відслідковувалось разом зі збільшенням доходів громадян», — зазначив депутат.

Депутатам обласної ради запропонували підтримати звернення про вжиття відповідних заходів щодо зниження тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільних компаній, посилення заходів соціального захисту населення в умовах стрімкого зростання цін на газ, вжиття відповідних заходів щодо зниження тарифів на електроенергію, центральне водопостачання та водовідведення.

У сесійній залі пролунала думка про необхідність внести зміни до законів про видобуток та розподіл газу, що є повноваженням народних депутатів. Тому варто запрошувати на засідання обласної ради нардепів. А також не слід переносити засідання облради, коли люди виходять на протести.

Депутати 56 голосами підтримали проєкт рішення.