На Кропивницький очікують великі транспортні зміни

Перегляди: 11321

Геннадій Рибченков, «Україна-Центр»

З 1 лютого весь комунальний транспорт Кропивницького - автобуси та тролейбуси - почне працювати в новій системі координат, розповів начальник управління розвитку транспорту та зв'язку міськради Віктор Житник на прес-конференції у вівторок.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Через локдаун, економічний спад становище комунального транспортного підприємства сильно погіршилося. Місто досі не надало регулярну допомогу КП «Електротранс» - ні з чого. Увечері транспорт використовується вкрай неефективно. Після 21 години буває по два-три пасажири. Обсяг пасажирських перевезень знизився на електротранспорті вдвічі, а в автобусах - у 2,5 разу.

Тому після 21 години з 1 лютого ні комунальні автобуси, ні тролейбуси ходити не будуть! Крім автобусів №№274 і 104А. А з 18:30 буде скорочено кількість машин на маршруті. Наприклад, на 103-му маршруті сьогодні ввечері три автобуси, а буде два.

Менше тролейбусів буде ходити після 19:30. А після 21 години на маршруті №7 буде один тролейбус (а так їх п'ять) і на №№10 і 10А - по одному.

Все це виключно для підтримки КП. Місто зверталося до Кабміну з проханням дозволити в тролейбусах і автобусах по 10 стоячих пасажирів (між ними навіть соціальна дистанція буде в 1,5 метра), але отримало відмову.

А щодо приватних маршруток, яких виходить сьогодні на день 190-200 замість 350, так у них теж виручка впала вдвічі. Реально вони завантажені двічі в день у години пік, а вдень возять по сім чоловік. Не вигідно.

Щодо скасованих після введення локдауну двох шкільних автобусів з селища Нового. Немає машин. Торік, згідно з обіцянкою Райковича, введені два нових маршрути - 114 і 119. Але місто активно шукає можливості для пуску вранці шкільних автобусів з селища.

Ну і варто нагадати, що в цьому році автопарк міста поповниться десятьма автобусами. Можливо, це зніме всі питання.