У Новомиргороді протестували проти премій керівництву, міський голова відповів на претензії (ФОТО)

Перегляди: 1549

У Новомиргороді відбулася акція протесту проти призначення премій керівництву міської ради.

Її учасники прийняли спільне рішення зібрати підписи членів громади про направлення коштів преміального фонду міського голови на вирішення нагальних проблем ОТГ.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми не проти преміювання керівництва міста за високі результати роботи. Але нехай ці результати покажуть спочатку», — розповів журналісту CBN депутат міської ради Олег Драний, один з організаторів акції протесту.

Мітинг зібрав більше сотні представників різних населених пунктів, що входять до складу ОТГ.

«Це аморально — в період пандемії призначати собі премію в розмірі 200% до прийняття бюджету», — говорить один з мітингарів Богдан Сторчак.

Учасники акції протесту запропонували спрямувати частину премії, яку хочуть виплатити працівникам міськвиконкому, на медичну сферу. А 3,5 мільйона гривень із запланованих 4,2 витратити на придбання автомобіля швидкої допомоги та наповнення резервного фонду.

Міський голова Новомиргорода Ігор Забажан сьогоднішню акцію протесту прокоментував так:

«Відповідно до постанови Кабміну, з урахуванням рангу, вислуги, надбавки та премії після вирахування податків на руки міський голова буде отримувати 32 тисячі гривень, враховуючи всі доплати. Середня зарплата по міськраді (на руки) — 10289 гривень. Для порівняння — середня зарплата по освіті становить 10160 грн, по первинній медицині — 10656 грн.

Сума 4,2 мільйони завищена протестувальниками майже в 2 рази. В дійсності фонд преміювання з урахуванням податків становить 2,4 мільйони гривень. На перший погляд ця цифра досить велика, проте у нас у міській раді 133,25 штатних посад. Розділіть суму 1,9 мільйони на 12 місяців і потім на кількість людей, які отримують цю премію — на руки виходить небагато. Середня щомісячна премія на 1 працівника — 1191 гривня.

Весь конфлікт пояснюється далеко не турботою про громаду — один з організаторів хотів бути радником на платній основі. Але міська рада на платній основі набирає не радників, а працівників. Ми не можемо дозволити собі наразі платити радникам. Я відмовив».

Протистояння у Новомиргороді продовжується, адже мітингарі під час акції протесту пообіцяли й далі переконувати депутатський корпус у необхідності перегляду преміального фонду.