Instagram і Facebook в Україні найменш популярні на Кіровоградщині

Перегляди: 824

Facebook найпопулярніший у Київській (57%), Львівській (48%) та Дніпропетровській (48%) областях, найнижче проникнення – у Кіровоградській області (34%).

Про це з посиланням на дослідження комерційної агенції PlusOne пише Bazilik.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними дослідження, українська аудиторія Facebook та Instagram з липня 2020 року зросла на 1 млн кожна – до 16 та 14 млн відповідно. Кількість користувачів Facebook Messenger збільшилась на 800 тисяч – до 10 млн. А за допомогою рекламних інструментів Facebook тепер можна охопити на 1 млн користувачів більше, тобто 22 млн.

Жителі майже всіх областей України віддають перевагу Facebook. Винятком є три регіони: Харківська область, де Instagram має проникнення 38% проти 35% у Facebook, Одеська (42% та 41% відповідно), Запорізька (36% та 35% відповідно).

Найвище проникнення Instagram – у Київській (51%), Одеській (42%) та Дніпропетровській (41%) областях. Найменш популярною соцмережа є у Кіровоградській області (26%).

Instagram випереджає Facebook за часткою користувачів серед українців віком до 29 років. Причому серед 18-23-річних та 25-26-річних рівень проникнення перевищує показник 100%. Це можна пояснити тим, що в молодих користувачів може бути кілька акаунтів у соцмережі або створені фейкові сторінки.

Обидві соцмережі продемонстрували зростання кількості користувачів у більшості вікових груп за останні пів року. Найбільший спад кількості користувачів Facebook та Instagram зафіксовано серед 19-річних (понад 50 тис.) Facebook випереджає Instagram за збільшенням кількості користувачів у вікових групах 37-38 років та 52+ років.

Частка користувачів, які заходять у Facebook з десктопу, знизилась на 8%.