Торік на ринках Кіровоградщини могли продати понад 8,5 тонни неякісних продуктів

Перегляди: 395

Держпродспоживслужба області не допустила у 2020 році до реалізації на агропродовольчих ринках понад 8,5 тонни неякісних продуктів.

Про це CBN повідомили у пресслужбі відомства.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У 2020 році до реалізації не допущено харчові продукти та сировину загальною вагою 8 тонн 516 кілограмів, а саме: м'ясо великої рогатої худоби, свинину, рибу та рибопродукти, молоко і молокопродукти, яйця, продукцію рослинного походження та інші харчові продукти.

Під час проведення експертизи виявлено 203 випадки інвазійних хвороб тварин (ехінококоз, фасціольоз, дикроцеліоз) та 135 випадків незаразних хвороб (аспірація легень, запалення, переродження внутрішніх органів та інші). Відповідно 766 кілограмів м’яса та субпродуктів утилізували.

Причинами недопущення до реалізації молока і молокопродуктів загальною вагою 2 тонни 897 кілограмів стали незадовільні органолептичні показники, а саме: гіркий присмак, підвищений рівень кислотності, ІІІ ступінь чистоти, порушення правил торгівлі (реалізація молока у використаних пластикових пляшках). Через хворобу корів на мастит 567 кілограмів молока від них також не допустили до реалізації.

28 080 куриних яєць повернули власникам через відсутність супровідних документів, порушення маркування, забруднення тощо.

4 тонни 823 кілограми продукції рослинного походження не допустили до реалізації через перевищений рівень нітратів та незадовільні органолептичні показники (продукція уражена хворобами, гнила).

Готові харчові продукти промислового виготовлення (хамса у промисловій упаковці) вагою 5 кілограмів не допущено до реалізації через порушення маркування.