У Кропивницькому постраждалі від жовтневого буревію потребують 4 млн грн допомоги

Перегляди: 760

Кропивничани, що постраждали від буревію 17 жовтня минулого року, просять у влади міста допомоги, передає CBN.

Як заявила представниця жителів Старої Балашівки Катерина Галеско, тоді без даху над головою опинилося 300 сімей. 11 січня люди зареєстрували колективне звернення з проханням закласти в бюджеті кошти для постраждалих від буревію, але на сьогодні так і не отримали відповіді.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У грудні під час виступу на сесії нашого представника запевнили, що це питання буде вирішуватись. А вчора начальник управління соціальної підтримки населення пані Юлія Вовк повідомила мені, що кошти ви не передбачили і питання вирішуватись не буде. Ми слідкуємо за роботою комісії, читаємо проекти рішень. Витяг з протоколу рішення №92. Навпроти пункту 16 – надання одноразової грошової допомоги – стоїть прочерк», – заявила Катерина Галеско.

Вона нагадала 153 статтю Житлового кодексу та статтю 30 Закону про місцеве самоврядування і зазначила, що у бюджеті міста не закладено жодної копійки на випадок стихійного лиха, яке може трапитися в місті протягом року.

Щодо відсутності протягом чотирьох місяців одноразової допомоги кропивничанка процитувала відповідь начальниці управління соцзахисту:

«По-перше не розроблено положення про порядок виплат, а по-друге, ці кошти можуть виділятися за рахунок коштів, які будуть надані депутатам на виборчі округи».

За словами кропивничанки, на депутатські кошти 2021-го заплановано вдвічі менше коштів порівняно з 2019 і 2020 роками.

«Ми знаємо, куди йдуть ці кошти: на лікування хворим, на ліки стареньким. Як взагалі можна пропонувати забрати кошти в одних нужденних, щоб віддати іншим?» – запитала Катерина Галеско.

Міський голова Андрій Райкович закликав обурених людей до співпраці з депутатами, які обиралися по даному округу, щоб можна було внести коригування у програми.