В Кропивницькому пропонують вдосконалити програму соціальної підтримки ветеранів

Перегляди: 809

Міську програму соціальної підтримки ветеранів та учасників АТО/ООС треба удосконалити.

З такою заявою до депутатів на сьогоднішньому засіданні міської ради Кропивницького звернулась голова комісії охорони здоров’я та соцзахисту Громадської ради при виконкомі міськради Наталія Салімова, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вона наголосила, що в умовах, коли в країні сьомий рік йде війна, учасники бойових дій потребують додаткового захисту.

За її словами, аналіз місцевої програми показав, що потрібно впроваджувати не тільки заходи з реабілітації, а й з ресоціалізації ветеранів. Зокрема, актуальними є питання сприяння отримання ветеранами не тільки вищої освіти, а й магістратури, другої вищої. Також дуже важливим аспектом стала б імплементація програми розвитку власного ветеранського бізнесу із залученням менторської підтримки підприємців міста.

Наталія Салімова також наголосила на тому, що вже піднімалося питання надання ветеранам дороговартісного зубопротезування, але у цьому плані досі нічого не зроблено.

«Самі учасники АТО/ООС пропонують запровадити програму страхування ветеранів, і особливо інвалідів війни, що дасть можливість їм самостійно обирати клініку та протоколи лікування. Те, чого не дає безкоштовна медицина», — зазначила Наталія Салімова.

Доречним ветерани вважають забезпечення земельними ділянками під забудову.«Досить вирішувати питання ветеранів стосовно землі кулуарно, якимись корупційними схемами», — заявила доповідачка.

В кінці виступу вона нагадала депутатам про проєкт створення у Кропивницькому Будинку воїна, де б ветерани і ветеранки могли б збиратися і вирішувати свої питання.