«По суті»: Ельза Лещенко — про якість онлайн-освіти в реаліях децентралізації

Перегляди: 710

Хто тепер відповідає за те, чи своєчасно виїхав шкільний автобус, чи дитина пообідала, чи забезпечена вона підручниками, чи є в неї доступ до Інтернету? Селищний голова. А за що тоді відповідають чиновники від освіти?

Такою була одна з тем, які обгорювали директорка департаменту освіти і науки Кіровоградської ОДА Ельза Лещенко та ведуча програми «По суті» Анастасія Мусатенко, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ельза Лещенко вважає, що територіально-адміністративна реформа дозволить зробити іншим рівень надання освітніх послуг, адже питання їхньої організації — роботи швидкісного Інтернету на території, температурний режим у навчальних закладах, якість харчування тощо — стають зоною відповідальності кожного голови громади та відповідного структурного підрозділу ТГ. Тобто людей, які самі живуть в цій громаді і чиї діти чи онуки ходять в місцеві освітні заклади.

На думку Ельзи Лещенко, чим активніше громада братиме участь у розвитку освітнього середовища, тим більш демократичним та відкритим воно буде.

Чи готова Кіровоградщина до чергового етапу дистанційного навчання через можливий черговий сплеск ковіду, чи домінують переваги такої освіти над її недоліками, можна дізнатися, подивившись завтра, 4 лютого, на телеканалі «Вітер» авторську програму Анастасії Мусатенко «По суті».