Начальник управління освіти Світловодська написав на міського голову заяву в поліцію та прокуратуру (ФОТО)

Перегляди: 3267

Начальник управління освіти Світловодської міської ради Геннадій Френкель направив до правоохоронних органів заяву на міського голову Андрія Маліцького.

Редакція CBN має у розпорядженні фото цієї заяви. Вона адресована керівнику Кіровоградської обласної прокуратури та начальнику головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Геннадій Френкель звинувачує міського голову в тому, що він разом із підлеглими не передає управлінню «товарно-матеріальних цінностей та бухгалтерських документів семи освітніх установ, що приєдналися до Світловодської територіальної громади».

Внаслідок цього сім навчальних закладів, що знаходяться в селах Світловодської ТГ, залишилися без фінансування. Вчителям не нараховується заробітна плата, харчування дітей відбувається виключно за рахунок батьків, нема можливості оплатити комунальні послуги та здійснити інші виплати для здійснення освітньої діяльності.

Бюджетом Світловодської ТГ передбачено фінансування цих закладів.

Генадій Френкель пояснив CBN: «Так, є такі заяви на поліцію та прокуратуру. Суть проста, закінчився січень - люди без зарплати, підвезення учнів та харчування не здійснюється, склалася напружена соціальна ситуація, він (міський голова - Авт.) не займається передачею цих речей. Я прошу: "Дайте мені документи на ці заклади!" - ніхто нічого не робить».

Андрій Маліцький у розмові з CBN повідомив, що «видав розпорядження про службове розслідування. Створена комісія, як буде висновок комісії - буде якийсь коментар. Якщо коротко, то в управління освіти повністю закладені кошти на фінансування всіх без винятку закладів освіти. Я як голова нашої громади не можу профінансувати, в мене немає коштів. Всі кошти закладені в управління освіти. Реорганізація йде, усі процеси ідуть. Ми намагаємося все з'ясувати - для цього і створена комісія, і проводиться розслідування».

https://cbn.com.ua/2020/02/14/u-svitlovodsku-pobyly-j-pograbuvaly-golovnogo-osvityanyna-mista/