«Просто – не просто»: чи можуть депутати зупинити підвищення тарифів

Перегляди: 510

Як можна бути задоволеним діючими тарифами на газ, воду чи електроенергію?

Таким риторичним питанням відповів голова обласної організації ПП «Європейська Солідарність» Сергій Коваленко на репліку ведучої ток-шоу «Просто – не просто» Дарини Романської щодо тарифних майданів як певної політтехнології, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Як можна бути задоволеним тим, що в Україні досі не почата вакцинація? Як можна бути задоволеним тим, що січневий розпис освітньої субвенції на заробітну плату вчителям нижчий за потребу? Та ніяк. Чому? Тому що відсутні системний аналіз, прогнозування, стратегія розвитку країни», - заявив Сергій Коваленко.

«Влада повинна відповісти, як платити людям такі тарифи за воду, за газ і за електроенергію. Тарифи виросли, а компенсатори – ні», - зазначив він.

В той же час депутат спрогнозував, що через чинну економічну політику підприємства теплоенергетики вийдуть з опалювального сезону банкрутами.

Як можуть депутати обласної та міської рад вплинути на ситуацію? На думку Сергія Коваленка, громадяни повинні вимагати від тих, кого найняли на роботу, якісно виконувати посадові обов’язки: «Не допускати того, що спочатку приймається бюджет, а потім підвищуються тарифи».

Свою думку під час ток-шоу висловили також голова фракції ПП «Слуга Народу» міськради Ольга Ковальова-Алокілі, депутат міськради від ОПЗЖ Олександр Корнюша та депутат облради від ВО «Батьківщина» Андрій Табачук.

Дізнатися її просто: ввімкнути телеканал «Вітер» сьогодні, 5 лютого, о 19:15. Найкраще ток-шоу Кіровоградщини чекає на вас.