Світловодський «слуга народу» розповів свою версію конфлікту з пенсіонером

Перегляди: 1990

Депутат Світловодської міськради Максим Бакуменко стверджує, що інцидент, який стався недавно, - провокаційна відповідь на його журналістські розслідування.

https://cbn.com.ua/2021/02/04/u-svitlovodsku-deputat-vid-slugy-narodu-pobyv-69-richnogo-pensionera-video/

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це він розповів на своїй сторінці у Facebook.

«Раніше я проводив журналістське розслідування у зв’язку з чисельними скаргами жителів сіл Павлівки та Вільного щодо злочинного заволодіння коштами керівником благодійного фонду "Добросвіт" Ігором Кириловим. Після отримання коштів він витрачав їх не на благодійність, а на власний розсуд. Неодноразово я отримував попередження про те, що моя журналістська діяльність його дратує», - написав Бакуменко.

Він додав, що не чіпав пенсіонера, і чекає підтвердження цього після перегляду записів відеокамер, що розташовані у приміщенні міської ради.

Що наразі відомо про учасників конфлікту

Максим Бакуменко - депутат Світловодської міської ради від партії «Слуга народу». З відкритих джерел відомо, що він є журналістом інформаційно-правової газети «Кропивницький дорожній контроль» та одним із співзасновників зареєстрованої в Світловодську громадської організації «Стаття 5». У декларації депутат вказав, що особисто не володіє житлом чи автомобілем, має тільки гараж на 24 кв. м.

Ігор Кирилов – пенсіонер, 1952 року народження. У 2015-му був депутатом Світловодської райради від «Народного руху України», у 2020-му невдало балотувався до міської ради Світловодська від партії «Батьківщина». За даними відкритих джерел, є співзасновником благодійного фонду «Добросвіт» та керівником громадської організації «Світловодський народний люстраційний комітет». Декларація депутата районної ради за 2019 рік інформує про наявність кількох земельних ділянок у Кіровоградській та Полтавській областях загальним розміром більше 250 тисяч кв. м, власного будинку у селі Вільному та автомобіля ВАЗ 2107.