На кого у Кропивницькому чекають кардинальні адміністративні висновки через отруєння дітей

Перегляди: 2175

Міський голова Андрій Райкович чекає на зрозумілий діагноз та чітке визначення винних в отруєнні дітей в одній зі шкіл Кропивницького.

На цьому очільник міста наголосив під час сьогоднішньої апаратної наради, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Спочатку тихо сподівались, що нічого не буде... Дитина одна захворіла… Далі широкий розголос питання, резонанс, сальмонелла, інші якісь незрозумілі речі. А системного висновку немає. Для мене це не пояснення. Розшифруйте мені цей закодований ланцюжок: де почалося – чим закінчилося», - заявив міський голова.

«І лікарі теж хитромудрі, - продовжив свою думку Андрій Райкович. - Висновку немає, нічого немає... Тож мені треба конкретні діагнози по дітях, які попали в медичний заклад або спостерігалися сімейними лікарями».

Андрій Райкович зробив висновок про відсутній жорсткий щоденний контроль, і якщо б він «не підняв це питання на апаратній нараді, все шито-крито, замарано, з лікарями договорились, все б було хорошо».

Міський голова чекає на кардинальні адміністративні висновки.

Нагадаємо, 28 січня у ЗОШ №8 стався інцидент - у дітей молодшої школи після харчування в їдальні погіршилося самопочуття. Фахівці лабораторного центру виявили сальмонелу в одному із сирих продуктів, в їдальні знайшли кишкову паличку, в одного з її працівників виявили стафілокок. Пізніше його діагностували у чотирьох постраждалих дітей.