У Кропивницькому розкрили графічний код українців (фото)

Перегляди: 905

У Кропивницькому презентували онлайн-виставку «Графічний код українців», передає CBN.

Як повідомив куратор виставки – науковий співробітник Музею мистецтв Микола Правда, вона присвячена 115-річчю з дня народження художника-живописця, графіка та ілюстратора Євген Кібрика і складається з робіт, на які його надихнув «Тарас Бульба» Миколи Гоголя.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У віртуальній експозиції "Графічний код українців" представлені твори, в яких Євген Кібрик зумів передати душу українського козацтва, найкращі риси нашого народу – патріотизм, самопожертву, любов до батьківщини. В цих роботах широко проявляється українська ментальність, самобутність та колорит буття українського народу, яскравими представниками якого були козаки», - зазначив Микола Правда.

У фондовому зібранні Музею мистецтв зберігається близько 70 графічних творів автора, які присвячені знаменитій повісті. Над створенням цих ілюстрацій художник працював протягом 1944-45 років.

У 1980 році обласний краєзнавчий музей придбав їх у родини художника. Відділом музею тоді була картинна галерея, на базі якої в 1993 році був заснований Музей мистецтв.