«По суті»: вся «зелена» енергетика України летить у космос

Перегляди: 693

Енергетика — це база економіки і в ній ситуація, м’яко кажучи, плачевна.

Так охарактеризував стан галузі, в якій працює багато років, голова наглядової ради ПАТ НВП «Радій» Євген Бахмач, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Цю галузь практично віддали на відкуп олігархату. Прізвища відомі. Через це джерело дешевої електроенергії НАЕК "Енергоатом" фактично з точки зору політики знищується», — розповів президент регіонального відділення УСПП Євген Бахмач ведучій програми «По суті» Анастасії Мусатенко.

Він пояснив, що вся потреба України в електроенергії в денний час задовольняється тим, що надають атомні енергоблоки. То ж, що виробляється «зеленою» енергетикою, «в космос йде, жодного кіловату в економіку не йде», тому що технічно неможливо акумулювати цю енергію.

Євген Бахмач розмовляв з цього приводу з президентом України. Чи почув його Зеленський, дізнаєтеся сьогодні, 11 лютого, о 19.15 на телеканалі «Вітер» в авторській програмі Анастасії Мусатенко «По суті».

Нагадаємо, що урановим шахтам Кіровоградщини, які забезпечують сировиною українські АЕС, загрожує повна зупинка.