Сергій Кузьменко пояснив, як альтернативні котельні шкодять Олександрії

Перегляди: 2826

Сергій Кузьменко пояснив, як альтернативні котельні шкодять громаді Олександрії.

Про це йдеться на facebook-стoрінці міського голови, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Є речі, які очевидні. Сунути пальці в розетку – це погано. Нікому не потрібно це доводити, правда ж? Цю логічну схему можна накласти і на альтернативні котельні в нашому місті. Це – погано. І це – очевидна річ. Але якщо тема набирає обертів – мушу пояснити, чому саме», – пояснює Сергій Кузьменко.

За його словами, причин, чому цих котелень не має бути в Олександрії, – три.

«Перша – економічна. 5 років тому у КП «Теплокомуненерго» забрали і перенаправили кошти в приватний сектор. «Теплокомуненерго» є стратегічним для нашого міста комунальним підприємством і забезпечує теплом усе місто. За 5 років приватні котельні заробили 30 млн грн! Якби ці кошти надійшли «Теплокомуненерго», частина пішла б на розрахунок за газ, інша – на розвиток підприємства. Але ці кошти комунальне підприємство не отримало. Це призвело до мільйонних боргів і арешту рахунків підприємства.

Чи виробляє альтернативна котельня тепло сучасним чи економічно доцільним методом? Ні, вони не менше, ніж комунальне підприємство, беруть коштів за тепло.

Це – погано. І це – очевидна річ», – підкреслює олександрійський міський голова.

За його словами, друга причина – екологічна.

«Діяльність альтернативних котелень мінімум двічі наносить шкоду екології. Перше – пиляються дерева, друге – спалюються дрова і забруднюється повітря в місті. Я вже не говорю про те, якими розбитими залишилися підходи до шкіл після їхніх вантажівок із дровами!

Десятки скарг від олександрійців – «їдким туманом давить людей...», «розпалюють резиною…», «найближчі будинки в диму цілий день, дихати нічим, вікна неможливо відкрити, жах почався…», «жителі мікрорайону протягом опалювального сезону дихають чадним газом і ще не зрозуміло якими домішками. Ніхто не проводить аналіз наслідків»...

Я не хочу отримувати подібних повідомлень.

Це – погано. І це – очевидна річ», – наголошує Сергій Кузьменко.

Третя причина шкідливості альтернативних котелень – естетична.

«Це – погано. І це – очевидна річ. Тут не треба підбирати зайвих епітетів, самі все бачите», – заявляє посадовець.

За словами Сергія Кузьменка, школи №1, 17 та колегіум вже відключені. Процедури тривають по котельнях у школах №2 і 9, а також у районній лікарні та інших.

Олександрійський міський голова анонсує: попереду – багато перевірок, питань і відповідей. Після – багато фактів і цифр.

«Я не хочу, щоб у нашому місті відбувалися очевидно погані речі», – констатував Сергій Кузьменко.