У Кропивницькому пояснили, як правильно святкувати китайський Новий рік (фото)

Перегляди: 603

У Кропивницькому відбулася презентація «Китайський Новий рік – прихід стального бика», присвячена культурі КНР, передає CBN.

Як святкують новий рік китайці, що їдять під час святкування, розповіла наукова співробітниця відділу фондів Музею мистецтв Марія Войченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наприклад, вони відганяють злих духів, чіпляючи на двері спеціальні червоні наліпки з ієрогліфами щастя та радості. А також дарують один одному червоні конверти з грошима - хунбао.

«Китайці Новий рік називають Святом весни і відзначають його протягом двох тижнів. Вони прикрашають домівку не ялинкою, а червоними ліхтариками», — розповіла Марія Войченко.

Дата Нового року в Китаї відповідає другому молодику після зимового сонцестояння. У 2021-му він починається 12 лютого. Це буде 4719-й Новий рік за китайським календарем.

Гостей зустрічають символом достатку — рибою на столі. Гості обов'язково приносять із собою два мандарини і дарують господарям. Після святкування вже господарі дарують своїм гостям два солодкі плоди мандаринового дерева.

Подробиці можна дізнатися на YouTube каналі Музею мистецтв.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.