У Світловодську зосередяться на розвитку туризму

Перегляди: 1320

На особистому прийомі громадян у голови ОДА Андрія Назаренка координатор Світловодської промо-асоції Микола Середенко запропонував покращити туристичні маршрути Світловодщини, передає кореспондент CBN.

Чоловік запропонував розвивати яхтклуб «Кристал», базу відпочинку «Хвиля», створити центр реабілітації для ветеранів АТО та проводити екскурсії Кременчуцькою гідроелектростанцією.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Також, за словами Миколи Середенка, на Світловодщині у минулому сталося чимало подій, тому тут можна говорити про історичність регіону, а також виступити як молодіжна столиця, проводячи артподії та мистецькі фестивалі.

«В першу чергу назву яхтклуб "Кристал". Це центр розвитку вітрильного спорту й місце, де проходять чемпіонати України з вітрильництва. База відпочинку "Хвиля". Це комплексний центр, де є можливість приймати велику кількість відпочивальників, проводити концертно-мистецькі й спортивні заходи регіонального масштабу. Також є найпотужніший туристично-промисловий об’єкт на Кіровоградщині. Це Кременчуцька електростанція, яка сьогодні вже готова, з пом’якшенням карантинних обмежень, проводити екскурсії для учнівської молоді й всіх охочих з цієї країни», — розповідає Микола Середенко.

«Дійсно, потрібно використовувати потенціал міста. У вас дуже гарна природа, поруч річка. Це потрібно робити, щоб люди не їздили в Кременчук, а щоб приїжджали до вас розвивати місцевий туризм. Пандемія показала, що місцевий туризм має місце. Люди подорожують Україною, шукають нові міста й привозять туди кошти. Зустрічайтеся з департаментом культури, відпрацьовуйте ці всі пропозиції і давайте будемо думати, де потрібна допомога обласної влади в їх реалізації. Там, де зможемо, будемо допомагати», — зазначив голова ОДА Андрій Назаренко.