«Просто – не просто»: ЦДПУ не повинен перетворитися на провінційний заклад

Перегляди: 761

На посаду ректора педуніверситету Кропивницького треба обрати людину, яка має чіткий план розвитку вищого навчального закладу.

Таку точку зору висловив кандидат юридичних наук, доцент, кандидат на посаду ректора ЦДПУ ім. В. Винниченка Віталій Юрах під час ток-шоу «Просто – не просто» з Дариною Романською, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В інтерв’ю CBN Віталій Юрах заявив, що «надпотужний заклад потихеньку стає містечковим науковим осередком» і катастрофічно втрачає в іміжді.

«Якщо поєднати все, що є, то я бачу, що ми втрачаємо. Треба щось робити фінансово, організаційно, менеджментом, піаром, іншими речами, яких я не бачу», – зазначив Віталій Юрах під час ток-шоу, присвяченого виборам ректора вишу..

Він вважає, що не варто дивитися на будь-які рейтинги, наприклад, консолідований рейтинг вишів України.

На його думку, сьогодні проходять вибори людини, яка повинна мати чіткий план роботи. За словами гостя ток-шоу, критерії перспектив розвитку закладу усім відомі – студенти, наукова робота, «далі виникають питання щодо фінансування, роботи вишу як юридичної особи, відповідно, його ефективність і перспективи для викладачів і далі для набору».

Що думають про подальшу долю педуніверситету докторка історичних наук, професорка, кандидатка на посаду ректора ЦДПУ ім. В. Винниченка Ганна Дефорж, журналістка, випускниці закладу журналістка Інна Тільнова та політологиня Яна Бабак можна дізнатися сьогодні, 12 лютого.

Включайте телеканал «Вітер» об 19.15 і дивіться ток-шоу «Просто – не просто» з Дариною Романською.