Житель Олександрії зарубав свою бабусю, його примусово госпіталізують до психіатричної лікарні

Перегляди: 1218

До психіатричної лікарні із суворим наглядом госпіталізують олександрійця, який восени минулого року вбив свою бабусю.

Відповідну ухвалу виніс Олександрійський міськрайонний суд на підставі висновків психіатричної експертизи, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Трагедія сталася у листопаді 2020-го. Між бабусею і онуком виникла сварка. Останній сокирою наніс родичці щонайменше 15 ударів. Жінка померла внаслідок травматичного шоку.

До моменту вчинення злочину підозрюваний жебракував у столиці. Там його знайшла бабуся і забрала додому, аби оформити на стаціонарне лікування до психлікарні. Проте не встигла.

Слідство тривало майже три місяці. Підозрюваний на суді своєї провини так і не визнав. Запевняв — у потерпілої стався інсульт і численні тілесні ушкодження вона отримала внаслідок падіння. Ухвала суду – примусове лікування у психіатричній лікарні із суворим наглядом.

«Справа розглядалася на підставі клопотання прокурора про застосування заходів медичного характеру, оскільки за висновком психіатричної експертизи особа визнана неосудною, тобто в момент скоєння і під час розгляду справи особа хворіла і вона не могла керувати своїми діями і розуміти значення своїх дій. Тобто особа має психічну хворобу», – прокоментувала рішення заступниця голови Олександрійського міськрайонного суду Галина Коліуш.