Заступник голови облради Кіровоградщини відвідав районні центри регіону (фото)

Перегляди: 909

Заступник голови обласної ради Вадим Волканов на цьому тижні відвідав декілька районних центрів регіону, щоб ознайомитись зі станом справ у комунальних підприємствах, передає CBN.

В Знам’янці він побував у дитячому будинку-інтернаті, де живуть 125 діток хворих на ДЦП, синдром Дауна, параліч.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Яка там чистота! Порядок і комфорт! Колектив заслуговує на найщиріші слова подяки. Всі відкриті, привітні, професіонали. Сказали, що все нормально, але я знаю, що є проблеми, потреби. Попросив надіслати мені їх перелік. Ми зобов’язані допомагати», - зазначив Вадим Анатолійович.

Турботу у Вадима Волканова викликав обласний протитуберкульозний санаторій для дорослих, майбутнє якого під питанням. 40 з 60-ти співробітників звільнили, пацієнти лікуються вдома.

В Олександрії заступник голови облради відвідав онкодиспансер, протитуберкульозний, наркологічний, психоневрологічний інтернат, шкірно-венерологічний диспансер, БТІ.

Особливої уваги, на його думку, потребує протитуберкульозний диспансер, керівник якого отримав лист від МОЗу, в якому колективу доводять наміри про злиття всіх протитуберкульозних закладів області в єдиний заклад.

«Питання реорганізації мають вирішити місцеві ради. Я особисто вважаю це недоцільним», - переконаний Вадим Волканов.

Завітав заступника голови облради й до Онуфріївської громади.

«Бувшу ЦРЛ прийняла на свій баланс ОТГ. Нас познайомили з персоналом, показали матеріально-технічну базу. Ми почули прохання медиків. А от геріатричний пансіонат викликав сум. Зрозуміло, що в такій установі радіти нема чому. Пансіонат потребує суттєвої допомоги», - констатував Вадим Волканов.

Він відзначив потенціал Онуфріївщини. На його переконання, саме туди треба направляти туристів, привозити гостей, бо саме «така активна та небайдужа громада, яку очолює Віталій Береза, спроможна будь-яку мрію перетворити на реальність».