«Інгулець» поступився СК «Дніпро-1»

Перегляди: 629

Початок другої частини сезону для команди Сергія Лавриненка вийшов невдалим, передає CBN.

У матчі 14-го туру Української Прем’єр-Ліги, яким поновлювалася боротьба в елітному дивізіоні в 2021-му році, петрівський «Інгулець» зустрічався з СК «Дніпро-1». Дніпряни відверто провалили кінцівку першої частини сезону. Отже, господарям, які знаходилися на останньому місці, відступати було нікуди. Хоча команда Сергія Лавриненка була чи не найкращою серед клубів УПЛ в контрольних матчах міжсезоння. Це налаштовувало вболівальників петрівчан на позитивний лад. Та грати довелося не на гарному полі в Туреччині, а на мерзлому газоні «Дніпра-Арени», який в нинішніх умовах ледь привели до більш-менш прийнятного стану.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зрозуміло, що обом суперникам довелося пристосуватися до таких екстремальних умов. Хоча вже на 8-й хвилині форвард гостей Ніка Сітчінава пробивав із вигідної позиції. Голкіпер дніпрян Юрчук свою команду врятував і м’яч парирував. За таких умов важливість першого влучного удару була надзвичайною. І першими забили підопічні Ігора Йовічевіча. На 11-й хвилині, після подачі кутового, коли воротар гостей Кринський помилився на виході, височений захисник Дуглас влучно пробив головою – 1:0. За дві хвилині нападнику дніпрян Довбику трохи не вистачило влучності після виходу сам на сам із голкіпером суперників. М’яч пройшов зовсім поруч із дальньою стійкою воріт «Інгульця».

Надалі петрівчанам вдалося оговтатися й відповідати конкурентам своїми небезпечними контрвипадами. Шанси забити в «Інгульця» мали Кучеренко та Сітчінава. Та надійно зіграв Юрчук і рахунок не змінився. А ось наприкінці першого тайму дніпрянам відверто пощастило. І знову до голу привів стандарт. Після удару Довбика зі штрафного, м’яч від ноги Олександра Кучеренка полетів в інший від Кринського кут воріт. Більше того, знову після кутового, перевагу «Дніпра-1» міг ще збільшити Дуглас. До дубля захисникові не вистачило кількох сантиметрів. М’яч потрапив у поперечину та відлетів у поле. На перерву конкуренти пішли за солідної за таких погодних умов переваги господарів поля – 2:0.

У другому таймі підопічні Йовічевіча грали на контратаках, які виглядали більш небезпечними, ніж намагання петрівчан відігратися. Тут потрібно відзначити Кринського, який не дозволив Тейлору та Дубінчаку довести рахунок до розгромного. Та все ж хлопці Сергія Лавриненка билися до останнього. Але цього вечора м’яч не йшов у ворота дніпрян, які надійно захищав Юрчук. До того ж гості наостанок ще залишилися в меншості після того, як за два попередження, був вилучений Плохотнюк. Після фінального свистка, найкращими можна було б назвати голкіперів обох команд. От тільки Юрчуку вдалося зберегти свої ворота «сухими», а от Кринський, мабуть, довго ще буде згадувати свою помилку в першому таймі.

Надважлива перемога з рахунком 2:0 дозволила дніпрянам залишити останню сходинку турнірної таблиці й, навіть, випередити «Інгулець». В обох сьогоднішніх конкурентів тепер наразі по 11 очок і вони на 1 пункт обходять львівські «Рух» та «Минай», які посідають тринадцяте та чотирнадцяте місце.

Одноосібним лідером УПЛ є київське «Динамо», яке після впевненої перемоги над донецьким «Олімпіком» (3:1) відірвалося на чотири очки від «Шахтаря». Чемпіони України в матчі, що було перенесено зі вчора на сьогодні через погодні умови, в Києві не змогли здолати ковалівський «Колос» - 0:0.