Олександрійці перемагають «Маріуполь»

Перегляди: 585

Підопічні Володимира Шарана мінімально здолали сусідів по турнірній таблиці в першому офіційному матчі 2021 року, передає CBN.

У матчі 14-го туру Української Прем’єр-Ліги ФК «Олександрія» зустрічався зі своїм найближчим конкурентом у турнірній таблиці – ФК «Маріуполь». Суперники мали однакову кількість очок. Тож, ціна гри була доволі високою. Оскільки маріупольці поки не можуть грати на власному полі, то поєдинок відбувався на «Славутич-Арені» в Запоріжжі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Склад наших земляків був близькій до оптимального. Хіба що місце в воротах зайняв Олег Білик, а не Юрій Паньків. Саме номінальні гості краще та активніше розпочали протиборство. Вже в дебюті мав шанс відзначитися Артем Сітало, але трохи не встиг у штрафному майданчику замкнути класну флангову передачу з лівого флангу від партнера. Згодом Валерій Лучкевич прорвався по своєму правому флангу та пробив. Голкіпер маріупольців Олег Кудрик був уважний й свою команду врятував. Кутовий не приніс успіху олександрійцям.

А ось Олег Білик ледь не створив великі неприємності своїй команді, яка володіла ініціативою. Невдалу передачу голкіпера перехопив Вячеслав Танковський, якому не вистачило майстерності, для того щоб вивести свою команду вперед. Удар півзахисника маріупольців прийшовся в Білика, який виправив свою ж помилку.

На 35-й хвилині знову невпевнені дії воротаря «Олександрії» надали шанс відзначитися Андрію Кулакову. Але цього разу м’яч пройшов повз ворота. Та саме Білик взяв участь у результативній комбінації своєї команди. Голкіпер гостей спрямував м’яч на Дмитра Гречишкіна, а той вивів на ворота Кудрика Артема Сітала. Форвард вихід сам на сам реалізував чітко, пробивший у дальній кут – 0:1.

У другому таймі наставник маріупольців провів відразу п’ять замін й номінальні господарі кинулися відіграватися. Та героєм другої половини можна сміливо назвати Олега Білика. Воротар «Олександрії» врятував свою команду після виходу один на один Даніла Сікана. Повторний удар нападника прийшовся вже у Гречишкіна. А наприкінці зустрічі той таки Білик потягнув м’яч із під поперечини після пострілу Танковського, а потім зреагував на удар в дев’ятку від Кірюханцева.

Олександрійці намагалися відповідати своїми контрвипадами, але небезпечними вони не виглядали. Тим не менш, команда Володимира Шарана здобула надважливі три очка й вийшла на шосту сходинку турнірної таблиці. Від третього місця, яке ділять «Десна» та «Зоря» наших земляків відділяють 4 очки.