Боротьба з Covid-19: гайворонські лікарі отримали від Київстар 6 кисневих концентраторів

Перегляди: 1312

Обладнання, передане Київстаром Гайворонській центральній міській лікарні (Кіровоградська область), допоможе рятувати життя пацієнтів з кисневою недостатністю.

Загалом, спільно з Благодійним фондом «Твоя опора», мобільний оператор забезпечив кисневими концентраторами 12 лікарень в різних регіонах країни.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Кисневий концентратор «Біомед» JAY-10 є сучасним технологічним приладом, який виробляє й одночасно подає медичний кисень високої концентрації відразу двом пацієнтам зі складною формою запалення легень. Особливої ​​актуальності потреба медиків в такому обладнанні набула в період розвитку другої хвилі коронавірусної пандемії. Кожен день в Україні фіксуються кілька тисяч нових випадків зараження Covid-19.

«Отримане від Київстару обладнання працює відмінно. Ми негайно запустили всі концентратори. У нас бувають дні, коли з пневмоніями поступають по 15 людей на день. Усім потрібен кисень. Це питання життя. А у нас ще є інфекційне відділення, де також необхідні концентратори. Адже наша лікарня – єдина в області, де приймаються хворі на коронавірус й інші інфекційні захворювання. І ми дійсно потребували концентраторів, як повітря. Ми дуже вдячні за таку важливу гуманітарну допомогу. Найголовніше, щоб всі були здорові!» – сказала головна лікарка медзакладу Зоя Борисівна Головко.

Про важливість допомоги бізнесу медикам в боротьбі з Covid-19 говорить і засновник БФ «Твоя опора» Валерія Татарчук:

«При коронавірусі ускладнюється дихання і може початися гіпоксія, що призводить до серцевої недостатності. Кисневі концентратори допоможуть хворим з Covid-19 в разі ослабленого дихання і під час відновлювального періоду. Завдяки благодійній допомозі Київстар ми закупили це обладнання, оскільки воно потрібно майже кожній лікарні. Я впевнена, що спільними зусиллями ми подолаємо пандемію».

Усі благодійні організації, з якими співпрацює Київстар, пройшли ретельні перевірки на міжнародному рівні групи «VEON» щодо етичності ведення своєї діяльності. БФ «Твоя опора» має надійну репутацію і проходить щорічний аудит діяльності. Звітність можна переглянути на сайті фонду.

Як повідомлялося раніше, крім благодійної допомоги лікувальним установам, Київстар надає лікарям безкоштовні сервіси. Протягом минулого літа медичні працівники отримали доступ до безлімітного інтернету. Крім того, понад 70 тисяч медиків отримали бонуси на свої мобільні рахунки. Загальна сума підтримки склала близько 8 млн грн.