У Кропивницькому у вікні музею розгорнули виставку «Закохані» (фото)

Перегляди: 796

У Кропивницькому у вікнах відділу Музею мистецтв – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» розгорнули експозицію репродукцій картин з фондового зібрання музею «Закохані».

Приводом стало святкування Дня святого Валентина, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначила в своєму дописі на facebook-сторінці Музею мистецтв Тетяна Костенко, в експозиції зібрані репродукцій 15 картин, на яких панує атмосфера ніжності та романтики.

«Художника Анатолія Сузюмова на створення роботи «Поцілунок» (2002) надихнув саме цілунок двох закоханих, що зустрілися посеред яскраво-жовтих та ніжно-білих квіток – загадковий, з не чітко вираженими рисами, що лише інтригує й посилює бажання фантазувати і водночас сповнений ніжності і тепла, із радісними обіймами. Тендітна жінка в червоному вбранні пригорнулася до мужньої постаті чоловіка, обличчя їхні злилися в поцілунку. Здається, що ти не просто дивишся на картину, а ніби споглядаєш цю зустріч зі сторони. Ще секунду і закохані повернуть свої щасливі погляди і помітять, що вони вже не самі. Одноманітний простір навколо них не відволікає увагу на деталі, а зосереджує погляд саме на прояві почуттів», – зазначає музейниця.

Все різнобарв’я емоцій та відчуттів, пов’язаних з коханням, розкривають роботи Василя Завгороднього «Закохані», Петра Кодьєва «Вечірня мелодія», Леоніда Корнєєва «Юність», Якова Калашника «Любов», Юрія Луцкевича «Двоє», Анатолія Добролежі «Двоє», Василя Тімма «Чухонські хлопець і дівчина» та Олексія Какала «Заграй мені, дударику», Віталія Колесніченка «Суперники» та «Іди, іди, дощику!», Надії Падурської «Кохання», «Бо ми такі паровані, як горнятки мальовані», «Бо ми такі паровані…».