Директори світловодських шкіл заявили, що мерія не може забезпечити харчування дітей

Перегляди: 1633

Міська влада Світловодська не підписала договір про харчування з підприємцем, що виграв тендер.

Про це директори дев’яти шкіл міста написали у колективному зверненні до міського голови.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У листі сказано: «Наші учні знаходяться у школах по п’ять-шість годин, і без гарячого харчування вони не повинні бути.

Перші-четверті класи та учні пільгових категорій завжди мали безкоштовне харчування. Змогу поїсти в шкільній їдальні мали всі охочі.

16.02.2021 року нам повідомили, що харчування не буде. Також нам стало відомо, що з підприємцем, що виграв тендер, 16.02.2021 не підписаний договір.

Поясніть, будь ласка, нам, учителям, батькам учнів, чому діти не мають змоги отримати, нагадуємо, згідно з законом, гаряче харчування у шкільних їдальнях».

https://cbn.com.ua/2021/02/08/miskyj-golova-svitlovodska-zvilnyv-dosvidchenogo-kerivnyka-osvity-toj-pozyvatymetsya-do-sudu-foto/

Міський голова Світловодська Андрій Маліцький прокоментував ситуацію: «Згідно з моєю інформацією, у нас тендери завершені 10-11 числа. Управління освіти розпоряджається коштами і усі видатки там є. Зараз відбувається блокування роботи управління. Призначений тимчасовий начальник управління.

Усі працівники управління освіти бойкотують її доручення. Написана заява до Національної поліції про злочин та невиконання своїх повноважень.

Результатом цього блокування є проблеми у фінансуванні і по зарплаті, і по харчуванню.

Ми бачимо винним у цьому колишнього начальника управління освіти. А тримати у заручниках усе місто, освітян та дітей - це зовсім аморальний поступок. Я не знаю, чому це відбувається».