У Кропивницькому під час перевірки будинку для літніх людей виявили суттєві порушення (фото)

Перегляди: 1141

На Кіровоградщині перевіряють умови проживання у будинках для людей похилого віку, передає CBN.

Таких соціальних закладів по області близько 17-ти. Ініціювали рейди після пожежі дому для літніх людей у Харкові, де загинули 15 стареньких.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вперше департамент соціального захисту, надзвичайники, правоохоронці та газова служба комплексно перевірили приватний пансіонат для літніх людей у Кропивницькому. Працювати заклад почав минулого літа.

Як зазначив заступник директора департаменту соцзахисту населення Віталій Юхименко, в закладі не було відповідної нормативної документації, працівники не знали про нормативні документи, які регламентують подібну діяльність в державі.

«Наразі проведемо організаційно-методичну роботу по наданню всіх консультацій, методичну допомогу, щоб цей заклад був внесений до єдиного реєстру надавачів соціальних послуг», — зазначив він.

Місячне перебування тут коштує 6 тисяч гривень. В приміщенні тепло, в робочому стані санвузли, душові кабіни. Зараз тут доглядає за сімома старенькими санітарка Олена Новак.

Головний інспектор Кропивницького міськрайонного відділу ДСНС в області Ростислав Болюк заявив про ряд порушень щодо невідповідності шляхів евакуації, дерев’яних сходів, наявності гратів на вікнах, які перешкоджають евакуації людей як з першого, так і з другого поверху.

«Засоби первинного пожежогасіння наявні, але їхній об'єм і кількість недостатні, — заявив він і додав, що будинок приватний. — Ми не можемо юридично пред'явити якісь вимоги, можемо лише направити лист рекомендаційного плану».

За попередніми висновками соціальних працівників, люди, що перебувають тут, доглядом та умовами задоволені.

Директор приватного пансіонату запевнила, що всі недоліки поступово виправлять. Спробують орендувати нове приміщення, в якому зможуть дотримуватися всіх необхідних заходів.

За результатом перевірки кожна з контролюючих служб складе довідки про виявлені порушення та недоліки. Невдовзі заклад також перевірять фахівців Держпраці та Держпродспоживслужби.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.