Як на жителів Кіровоградщини впливає іонізуюче випромінювання (анонс прес-конференції)

Перегляди: 567

18 лютого 2021 року об 11:00 у CBN, за адресою: Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 46, третій поверх ТЦ «Реал», відбудеться прес-конференція, на якій ітиметься про перше засідання міжсекторальної робочої групи та результати її діяльності, питання розробки комплексної «Програми захисту населення від впливу іонізуючого випромінювання» та досвід інших країн щодо захисту населення від впливу іонізуючого випромінювання.

Забезпечення права жителів Кіровоградської області на захист від впливу іонізуючого випромінювання є першочерговим завданням робочої групи, адже на території Кіровоградської області знаходяться близько 95% розвіданих запасів уранової руди України, що призводить природного та техногенного навантаження на навколишнє середовище та здоров’я людей.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час заходу

Людмила Шестакова розповість про перше засідання міжсекторальної робочої групи Кіровоградської ОДА та пропозиції з розробки «Програми захисту населення від впливу іонізуючого випромінювання».

Володимир Бочаров-Туз розповість про закордонний досвід забезпечення захисту населення від впливу іонізуючого випромінювання та проблемні питання щодо значного перевищення радіаційно-гігієнічних нормативів по ЕРОА радона-222 для дитячих закладів і підвищений рівень онкозахворюваності в області.

До участі у прес-конференції запрошені:

- Надія Оперчук, в. о. директора Державної установи «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України»;

- Сергій Зелінський, директор РЦПК Кіровоградської області.

Запрошені учасники представлять пропозиції очолюваних ними інституцій щодо захисту населення від впливу іонізуючого випромінювання в Кіровоградській області.

11:00 18 лютого, Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 46, прес-центр CBN (третій поверх ТЦ «Реал»).

Початок реєстрації о 10:30. Акредитація за адресою: ekoosvita@gmail.com.