«По суті»: філармонія повинна бути відкритою для всіх

Перегляди: 473

Колективи обласної філармонії пройшли усі випробування, які «підкинув» коронавірус, це лише згуртувало артистів.

Про це під час авторської програми Анастасії Мусатенко «По суті» розповіла директорка обласної філармонії Наталія Агапєєва, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Попри те, що дозволяється 50-відсоткова заповнюваність залу і концерти не покривають витрат, ми працюємо. Головне, щоб артист був на сцені і дихав одним повітрям із глядачем», - розповіла директорка філармонії.

В умовах карантину філармонія проводила мистецькі вихідні для дітей та батьків, брала участь у онлайнових фестивалях.

«Такий фестиваль у серпні проходив у Болгарії. Ми туди направили частину програми наших “Зорян” і отримали гран-прі за кращу хореографічну постановку серед 24 країн світу», - розповіла Наталія Агапєєва, додавши, що в фестивалях такого формату брали участь практично всі колективи закладу, власний дитячий онлайн-конкурс проводила і філармонія. Зараз ситуація потихеньку змінюється: відкривають кордони, заповнюється гастрольна афіша.

Наталія Агапєєва нагадала, що філармонія, як концертна організація, зберігає традиції високого виконавства, класичної та народної музики, художнього слова. Тому ставить перед собою мету зберегти найкраще і в той же час сприяти активним змінам. Так, на думку директорки, філармонія повинна бути відкритою для всіх. Прикладом цього є співпраця з «Кропфестом».

Як саме буде змінюватись філармонія, яких стандартів дотримуватиметься - дізнаєтеся сьогодні, 18 лютого, на телеканалі «Вітер» у програмі Анастасії Мусатенко «По суті».