В облраді заслухали звіт з програми «Вчитель»: «Навіщо приймаємо програми, якщо ніхто їх не виконує?»

Перегляди: 514

На третій сесії Кіровоградської обласної ради сьогодні, 19 лютого, депутати заслухали заключний звіт про результати виконання обласної програми «Вчитель» на 2014-2020 роки, передає CBN.

Як доповіла директорка обласного департаменту освіти Ельза Лещенко, державної програми «Вчитель» не існує з 2012 року, але в області вона функціонувала останні шість років. В області функціонують 310 шкіл, з них 80 - опорних та 198 філій. В них працюють 18123 вчителів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Завданням програми було зменшити випади нефахового викладання предметів. В області був 2521, а стало 943 вчителів, які викладають не свої предмети», - пояснила Ельза Лещенко.

Радикал Сергій Гриценко поцікавився, скільки закрили чи відкрили шкіл в області, і чи вистачає вчителів.

«Вчителів достатньо», - заявила керівниця департаменту і пояснила, що школи не закриваються, а оптимізуються.

Депутатка від ОПЗЖ Людмила Давиденко зазначила, що за каденцію п’ятого президента України в області оптимізували 268 закладів.

Голова облради Сергій Шульга акцентував увагу на такому пункті звіту: «Були пропозиції щодо поліпшення житлових умов педагогічних працівників. З 59 молодих спеціалістів, працевлаштованих у 2020 році, 19 проживають у найманому житлі. Передбачений обсяг фінансування програми на 2020 рік становив 72 тисячі, а фактично було витрачено 30 тисяч».

Голова облради вважає, що підхід до більшості програм формальний, тому вони не виконуються. «Навіщо приймаємо програми, якщо ніхто їх не виконує?» - спитав депутатів Сергій Шульга.

Ельза Лещенко додала, що у 2014-му в області працевлаштували 343 педагоги, у 2020-му - 59.

Депутати прийняли звіт за основу та в цілому.