Кропивничанин переміг на міжнародних змаганнях стрибунів «Меморіал Дем`янюка»

Перегляди: 1696

У Львові сьогодні, 20 лютого, проходив ХХII міжнародний турнір стрибунів у висоту «Меморіал Дем’янюка», передає кореспондент CBN.

Змагання проводяться в пам’ять відомого українського спортсмена Олексій Дем’янюка, майстра спорту міжнародного класу, учасника ХХІІ Олімпійських Ігор 1980р., володаря кращого результату світу у 1981році (233см - 11.07.1981), який трагічно загинув в 1999 році.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Особливістю змагань є участь в них як юних спортсменів-початківців так і відомих атлетів: учасників та призерів Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи. В цьому році на змаганнях виступали відразу три представника Кіровоградщини. Зокрема, вихованець ОСДЮШОР-2 Артем Пікаш посів друге місце серед юніорів із результатом 195 см. Ще три учня Геннадія Здітовецького боролися за перемогу в турнірі серії Гран-прі серед чоловіків, де на старт вийшли десять легкоатлетів.

Вихованець ОСДЮШОР-2 Антон Мокряк зі стрибком на 210 см до призової трійки не потрапив. А ось представник ОШВСМ, учасник Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро Дмитро Яковенко, подолавши планку на висоті 2 метри 15 сантиметрів, посів третє місце. Другим фінішував стрибун із Житомирської області Дмитро Нікітін, якому підкорилися 220 см.

Переможцем змагань, як і рік тому, став вихованець ОСДЮШОР-2 із Кропивницького Олег Дорощук. Цього разу віце-чемпіону України 2021 року вдалося подолати 2 метри 26 сантиметрів. Після цього Олег Дорощук тричі штурмував 230 сантиметрів і, за словами наставника атлета Геннадія Здітовецького, в одній із спроб був дуже близьким до успіху. Та рекордна для бронзового призера юнацької Олімпіади-2019 висота поки що не підкорилися. Сподіваємося, що свої рекордні стрибки кропивничанин залишив на чемпіонат Європи у приміщенні, який відбудеться з 5-7 березня в польському місті Торун.