Перервана мелодія. У ДТП в Кропивницькому районі загинув талановитий музикант

Перегляди: 6031

«Україна-Центр»

Артему Язловецькому, нашому земляку, талановитому і перспективному музиканту, менше місяця тому виповнилося 29 років. Три з половиною роки тому він одружився, народилися двоє діточок-близнюків, пацани.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Днями Артем загинув у ДТП. Він їхав до рідних у село Гурівка Долинського району, звідки родом. Потужний позашляховик BMW просто зніс легеньку «Славуту» хлопця з траси Кропивницький - Запоріжжя. Дружина в реанімації. З дітьми - більш-менш.

Артем був тямущим, цікавим музикантом. Щоб ви розуміли - він став викладачем у Кропивницького музичному професійному коледжі після його закінчення. Не частий випадок - щоб стати викладачем музичних дисциплін, в принципі треба закінчити один з вищих музичних навчальних закладів і отримати відповідну кваліфікацію.

Але нормальних, які по-здоровому «хворіють» музикою, людей можна брати в якості викладачів. Таких, як Артем. Крім викладання, він грав у кількох цікавих проектах, в Інтернеті можна знайти записи, де Артем грає на сцені - в Харкові, Одесі.

Збив скромне авто викладача музики уродженець Волинської області, який живе у Долинській, йому 41 рік. Має посвідку на проживання в Литві.

Знали б ви, шановні читачі, як усі журналісти на дух не переносять прес-релізи силових служб типу «в одному з населених пунктів одного з районів Кіровоградської області відбулося правопорушення, що підпадає під певні статті Кримінального кодексу України». Але вони... праві. Такі закони і норми у нас у країні - до винесення вироку не можна згадувати імена потенційно причетних навіть до найстрашнішого злочину. Навіть якщо їх затримали на місці з пістолетом або ножем у руках.

Відомо, що «Бумер» був на єврономерах. Цікаво, що, починаючи з 28 жовтня минулого року, таких авто взагалі не повинно бути на наших дорогах. Вибачте за цитату, це текст від невідомих чиновників, які нерідко вважають, що «Пушкін» - це найвідоміший свого часу ресторан у Донецьку, а «Тарас Бульба» - київська крута корчма на вулиці Пушкінській.

«Уряд прийняв рішення доповнити пункт 4 Положення про Національну поліції підпунктами 18-1 і 18-2, згідно з якими поліція виявляє транспортні засоби, тимчасово ввезені на митну територію країни більш ніж на 30 діб і не зареєстровані у встановлені законодавством терміни, а також вживає заходів для виявлення неправомірного керування транспортними засобами, щодо яких порушено обмеження, встановлені Митним кодексом». Говорячи людською мовою, в перший раз власника, якщо він катається країною більше 30 днів на такій машині, штрафують на 8500 гривень. Потім - на 17 тисяч, а потім поліція забирає машину - і з кінцями, або поки не буде виплачений штраф у 170 тисяч гривень і власник не оформить все як слід.

Однак досі на наших вулицях нерідко можна бачити автомобілі з польськими та іншими номерами. Ось одна з таких і вбила Артема.

Водій «Бумера» визнає свою провину. Каже: «Я йшов на обгін, перебудувався у свій ряд, коли почало заносити автомобіль. Я скинув швидкість, але утримати кермо не вдалося. На зустрічній смузі рухалися два автомобілі, один обійти вдалося, а інший ні. Після аварії я був у шоковому стані».

Його затримали на 60 днів без права внесення застави. Таке було рішення Ленінського районного суду Кропивницького. На момент аварії чоловік був тверезий і не перебував під дією наркотиків.