У Кропивницькому від перевізників чекають на оновлення парку маршруток

Перегляди: 840

Ситуація з громадським транспортом в місті незадовільна через карантинні обмеження.

Про це на сьогоднішній апаратній нараді заявив міський голова Кропивницького Андрій Райкович, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Він наголосив, що порушувати їх ніхто не має права. Але керівництво міста неодноразово зверталося до уряду, щоб змінити умови перевезення пасажирів в залежності від зонування по санітарній ситуації в регіонах.

З іншої сторони, за словами Андрія Райковича, приватні перевізники саботують питання якісного надання людям послуг з перевезення.

«Цьому прийде край. Створено комунальне підприємство, яке може справитися з пасажирськими перевезеннями і не допустити колапсу», — заявив міський голова.

Сучасний міський транспорт сконструйований таким чином, що лише 30% місць в ньому – сидячі. Але через прийняті в країні рішення люди стикаються з проблемами пересування містом, а комунальне підприємство з великими збитками.

«Коли в місто під знаки заїжджає великоваговий транспорт, цього ніхто не бачить, проте бігаємо і рахуємо, чи не взяли 1-2 стоячих пасажирів в автобус, тролейбус, таким чином ми відстоюємо геть не державні інтереси! Мене це дуже обурює», — заявив Андрій Райкович.

Міський голова дав доручення зібрати керівників підприємств-перевізників та поспілкуватися з питання оновлення транспортного парку.

«Або вони чують владу в місті, або ж їхній бізнес буде реформований», — заявив Андрій Райкович.

Дивіться: Подорожчання проїзду в Кропивницькому – кому вигідно? Ток-шоу «Просто – не просто» (відео)