Працівників — звільнити: у Малій Висці закриють районний будинок культури

Перегляди: 770

У Малій Висці 1 березня нинішнього року закриють районний будинок культури.

Про це CBN повідомила директорка цієї комунальної установи Любов Левченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Заклад — ліквідувати, працівників — звільнити. Таке рішення прийняли в Маловисківській райдержадміністрації щодо районного будинку культури ще торік. Оскільки заклад виявився нікому не потрібен, його ліквідують. Процедуру планують розпочати 1-го березня.

Наразі будинок культури має 450 тисяч гривень заборгованості по зарплатні. Електрику, водопостачання та інтернет у закладі вже відключили.

18 працівників закладу вже підготували позов до суду. Нагадаємо, місяць тому вони виходили на акцію протесту до будівлі міської ради та просили взяти установу на баланс територіальної громади.

«Виплат немає, заробітної плати всі ці місяці немає. Якщо нас не візьмуть на баланс, то ніхто не зможе нам надати допомогу по безробіттю, ні компенсацію, ні закрити заборгованість. Сидимо в холодному приміщенні і чекаємо дати звільнення. Це працівники культури, якщо вони не потрібні громаді, то куди вони працевлаштуються? Готується позов до суду. У прокуратуру ми вже написали, але проводиться досудове розслідування», — наголосила директорка комунальної установи «Маловисківський районний будинок культури» Любов Левченко.