У Кропивницькому Музей мистецтв презентував свій творчо-рекламний доробок (фото)

Перегляди: 1001

У Кропивницькому представили буклет, який презентує історію, діяльність та зібрання одного з мистецьких та культурних центрів міста, області та центральної України в цілому — Музею мистецтв, передає CBN.

На 24 сторінках розповідається про час створення музею, який був відкритий як картинна галерея у 1921 році, з 90-х років минулого століття перетворився в обласний художній музей, а минулого року отримав новий статус.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Його зібрання складає понад 16 тисяч експонатів. Серед них — унікальні зразки живопису, графіки, скульптури, декоративно-прикладного мистецтва. У буклеті таких презентовано близько ста. Вони згруповані у відповідності з розташуванням у залах музею, присвячених художникам-землякам, сакральному мистецтву, мистецтву кінця XVIII – початку XX століть, картині Войцеха Коссака, голограмам «Археологічні скарби України», медалям та монетам, декоративно-ужитковому мистецтву, картинній галереї Петра Оссовського «Світ і вітчизна» і, звісно, музейному муралу «Серце міста».

Буклет виданий двома мовами – українською та англійською, що, на переконання музейників, ще більше розширить його презентаційні можливості. Над ним працювали практично усі науковці музею. Робота над матеріалами триває навіть після друку друку буклету.

Це перше презентаційне видання закладу як Музею мистецтв. Його співробітники вже активно працюють над створенням великого альбому, присвяченого мистецьким скарбам, які експонуються та зберігаються в його стінах.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.