У Кропивницькому протестували проти ув’язнення Стерненка (фото)

Перегляди: 849

Рух опору капітуляції сьогодні, 23 лютого, провів у Кропивницькому акцію протесту проти ув’язнення одеського активіста Сергія Стерненка, передає кореспондент CBN.

Кілька людей з плакатами вийшли на площу Героїв Майдану.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Фото Ігоря Філіпенка, CBN


23 лютого одеський суд у справі викрадення і катування людини призначив екслідеру одеського «Правого сектору» Сергію Стерненку та його соратнику Руслану Демчуку по 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна.

Метою нападу, на думку обвинувачення, було заволодіння майном потерпілого Сергія Щербича – його банківською карткою, телефоном. Обтяжуючою обставиною суд визнав те, що злочин нібито вчинили «у зв’язку з виконанням потерпілим службових обов’язків» – Щербич був депутатом райради. Також суд звернув увагу на те, що Стерненко розповідав про своє негативне ставлення до політичних поглядів потерпілого.

Обидва обвинувачені свою причетність до викрадення Щербича повністю заперечували. Ще до завершення оголошення вироку Стерненко заявив, що вважає рішення суду політично вмотивованим. Він запевнив, що буде оскаржувати вирок.

У 2018 році на Стерненка скоїли три замахи, під час третього 24 травня загинув нападник. Поліція розслідує загибель нападника як умисне вбивство. Стерненко стверджує, що захищався.