На Кіровоградщині вирощують до 8 березня тисячі тюльпанів (фото)

Перегляди: 1481

У теплиці Чорноліського лісгоспу Кропивницького району до жіночого свята підростають весняні квіти, передає CBN.

П'ять років тому починали з п'ятисот цибулинок тюльпанів. Цього року висадили дві тисячі. Сорти квітів із Голландії замовляють щоразу різні. Паралельно вирощують гіацинти.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як розповіла інженерка з лісових культур Олена Кірпа, підготовлений охолоджений садивний матеріал робітники лісгоспу отримують в кінці листопада і висаджують у ящики: «Вони у нас живуть майже два місяці у квіткосховищах при температурі від 5 до 9 градусів».

У теплиці рослини заносять наприкінці січня. Тут для квітів створюють комфортні умови — 15-17 градусів тепла та підвищену вологість.

«У нас великий жіночий колектив, тому ми збираємося разом і підбираємо, які б ми собі хотіли квіти на восьме березня, — рожеві, білі, білі із рожевим обідочком чи жовті», — розповіла Олена Кірпа.

Продаватимуть квіти у торгівельному павільйоні лісгоспу «Лісовичок». За такою ж, як і минулого року, ціною — 21 гривня за квітку.

Тюльпани, які вже заквітли, зараз зрізають, запаковують у спеціальний папір і відправляють у квіткосховище. Там вони можуть зберігатися близько двох тижнів. Потім їх «відпоюють» і пускають у реалізацію.

Фото Марії Тарасенко, CBN