«Просто – не просто»: як у Кропивницькому не допустити загибелі дітей на недобудовах

Перегляди: 771

Як не допустити нових трагедій, подібних тій, що сталася на недобудові у Кропивницькому?

Це під час ток-шоу «Просто – не просто» з Дариною Романською обговорили в.о. начальника спецінспекції міста Олександр Брюховецький, громадська активістка ГО «Озеленення Кропивницький» Надія Паливода, юрист Геннадій Нікішов та начальник міського управління капітального будівництва Сергій Білокінь, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Надія Паливода здивована реакцією міського голови Андрія Райковича, який в своєму дописі основну вину поклав на батьків, «які погано працюють з дітьми, що діти змушені сидіти в інтернетах, проводять з ними так мало часу, що вони закінчують життя самогубством».

«Де ж хоч натяки на якусь комісію, що вона працює, які напрацювання в плані огорожі?», – зазначила Надія Паливода і додала приклад багатоповерхівки біля «Ацинусу», яка дуже добре огорожена і де є охорона.

«Іде пряма загроза життю громадян», – заявила громадська активістка.

За словами Сергія Білоконя, власників недобудов, які не мають можливості якісно законсервувати будівництво, влада запрошує до діалогу, але вони не йдуть.

В місті є 8 найнебезпечніших недобудов, до яких є вільний доступ. Серед їхніх власників — МВС в області та обласна рада.

Чи можна на них вплинути, чи є інші рішення, дізнаєтесь, якщо ввімкнете сьогодні, 26 лютого, о 19.00 телеканал «Вітер», щоб подивитись ток-шоу «Просто – не просто».