«Олександрія» поступилася «Ворсклі»

Перегляди: 485

У матчі 16-го туру Української Прем'єр-Ліги олександрійці на виїзді зустрічалися з полтавською «Ворсклою».

Підопічні Володимира Шарана, після двох перемог поспіль, намагалися продовжити свою вдалу серію. А ось господарі поля в цьому році ще не перемагали. Тож, обидві команди були налаштовані рішуче. У складі гостей не зіграв травмований Дубра, якого замінив Владислав Бабогло.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Місце в воротах знову зайняв Олег Білик. Лівого півзахисника грав Дмитро Шастал. На вістря атаки повернувся Артем Сітало. Ну а на інших позиціях все було передбачено. До речі саме Дмитро Шастал в дебюті зустрічі виглядав чи не найпомітнішою постаттю в атаці гостей.

Спочатку після його удару м'яч з лінії воріт виніс Пуцлін, а потім Дмитрові не вистачило влучності, після пострілу через себе та удару головою. Хлопці Володимира Шарана грали з бажанням і мали перевагу. Але використати свої гольові нагоди не змогли.

А ось полтавчани забили, скориставшись помилкою суперників. На 39-й хвилині після передачі партнера назад підковзнувся Валерій Бондаренко. Владислав Кулач втік віч-на-віч із Біликом і влучно пробив повз голкіпера - 1:0. Ось так наші земляки вперше пропустили після поновлення чемпіонату. Тож на перерву суперники пішли за мінімальної не дуже заслуженої переваги господарів поля.

З перших хвилин другого тайму олександрійці влаштували справжній штурм воріт суперників. І така наполегливість принесла успіх. Після чергового стандарту та метушні в штрафному майданчику Владислав Бабогло таки проштовхнув м'яч до сітки воріт Дмитра Різника - 1:1.

Здавалося підопічні Володимира Шарана за такої гри мають розвинути успіх. Але гості пропустули швидку контратаку ворсклян. На 70-й хвилині після навісної передачі Ігор Пердута в акробатичному стрибку дотягнувся до м'яча, який виходив за межі поля й зробив зрячу скидку назад. А тут Тіль, який вбіг до штрафної, в дотик вразив дальній кут воріт «Олександрії» - 2:1. При цьому 'радів люксембуржець своєму першому голу в УПЛ так, начебто виграв Лігу чемпіонів.

А за декілька хвилин арбітр VAR угледів доволі сумнівне порушення Євгена Банади на Челядині після подачі кутового. Арбітр Деніс Шурман після перегляду відеоповтору призначив пенальті. Владислав Кулач шансів Олегу Білику на порятунок своєї команди не залишив, оформивши дубль - 3:1.

І хоча олександрійці до останніх секунд поєдинку йшли вперед й мали гольові шанси, рахунок не змінився 3:1. «Олександрія» вперше в цьому році програє внаслідок власних помилок у захисті. "Ворскла" ж перериває п'ятиматчеву серію без перемог. Команда Юрія Максимова набирає 25 очок, підіймається на 5-те місце і випереджає олександрійців на три пункти. ФК «Олександрія» наразі посідає сьому сходинку турнірної таблиці УПЛ.