Куди у Кропивницькому дівають ковідну вакцину

Перегляди: 1153

На вакцину від Covid-19 українці чекали майже рік. Тепер її викидають до смітника?

В одній ампулі 10 доз. Відкриту ампулу треба використати протягом 6-ти годин. Втім, згідно статистики пресслужби Кіровоградської ОДА, не щодня щеплення отримує кількість лікарів, кратна 10. Так, 25 лютого щеплення отримали 56 лікарів, а 26-го —66.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Яка доля тих доз вакцини від коронавірусу, які залишаються після відкриття одного флакону? Журналісти CBN однозначної відповіді ні від лікарів мобільної бригади, яка проводить імунізацію, ні від департаменту охорони здоров’я ОДА не отримали.

Сьогодні, 1 березня, на традиційному брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов пояснив, що робитимуть з невикористаними дозами.

«В усіх країнах світу виникає ситуація, коли дози залишаються. Ми знайшли рішення цього питання, щоб не залишалося жодної дози вакцини, щоб не треба було її утилізувати. В тому числі ми будемо додавати з інших етапів людей, коли будемо бачити що кількість медичних працівників не кратна 10, тобто будуть залишки вакцини», — заявив Степанов.

Але це буде потім. Про долю невикористаних доз вакцини керівник департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко пообіцяв розповісти CBN найближчим часом.

МОЗ України декларувало вартість однієї дози вакцини в межах 3 доларів.