На сміттєвих майданчиках Кропивницького зʼявляться «пілотні» великогабаритні бункери (ФОТО)

Перегляди: 1226

На контейнерних майданчиках у Кропивницькому планують зменшити кількість стихійних сміттєзвалищ великогабаритних відходів.

Такий пілотний проєкт запровадила компанія «Екостайл», повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Через будівельне сміття, яке люди викидають у звичайні контейнери, ті завжди ламаються, зазначають в адміністрації підприємства. Аби розв'язати це питання, в десяти найпроблемніших точках міста, де зазвичай утворюються стихійні звалища великогабаритних відходів, компанія встановила контейнери-бункери.

Їх обслуговування коштує 120 тисяч гривень на місяць. Об’ємом вони в 7,5 кубічних метри. Сюди не можна кидати тверде побутове сміття, вторинну сировину, листя, гілки, а також рідкі та фармацевтичні відходи. На майданчиках встановлять інформаційні таблички, аби люди розуміли, для чого саме призначений великий контейнер.

Проєкт пілотний, тому бункери встановили лише на пів року. Результати покажуть, чи змінять вони ситуацію на контейнерних майданчиках міста.