У Кропивницькому педагоги попереджають батьків, що в інтернеті ширяться відео з закликами до суїциду дітей

Перегляди: 8128

У соцмережі TikTok ширяться відео з закликами до масового суїциду дітей 3 березня.

Про це CBN розповіли батьки кропивницьких школярів з двох шкіл міста.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У постах у соцмережі йдеться: «Люди, ви теж чекаєте на 3 березня? Тоді я з вами», «Я просто тепер чекаю на 3 березня...», «Хто знає суть тренду, той знає. Зустрінемось 3 березня» тощо.

Педагоги попереджають батьків, щоб ті були уважними.

За даними УНІАН, соціальна мережа постаралася забанити розповсюджувачів закликів і видалити провокаційні відео. Зараз хештеги #3березня, #суїцид і #суїцидвихід заблоковані в TikTok - замість них соцмережа показує номер довіри й розповідає про ресурси підтримки.

У прес-службі TikTok заявили: «Безпека спільноти, особливо наймолодших користувачів, - це абсолютний пріоритет TikTok. Як ми вказуємо в правилах спільноти, ми не допускаємо до публікації контент, що зображає, пропагує, нормалізує або прославляє дії, які можуть привести до самогубства або самоушкодження. Ми видаляємо контент, який порушує правила спільноти, і блокуємо відповідні хештеги, щоб запобігати вчиненню користувачами небезпечних для життя дій. Ми видалили й продовжуємо проактивно ідентифікувати та видаляти з платформи контент на тему суїциду. Ми піклуємося про благополуччя і здоров'я нашої спільноти та показуємо користувачам, які шукають подібний контент у нашому додатку, спеціальні ресурси підтримки та телефон довіри».

16 лютого в одному з ліцеїв Боярки дві дівчинки отруїлися таблетками, які самі купили в аптеці. Випити Дротаверин вони вирішили після того, як побачили в мережі TikTok заклик проковтнути 40 таблеток і подивитися, що з ними буде. В результаті одна з дівчаток померла.

Аналогічний випадок 17 лютого стався в Умані. Дві восьмикласниці наковталися таблеток і потрапили до лікарні. Вони приймали Дротаверин у приміщенні школи.

Також школярі пили таблетки в Івано-Франківській області.

21 лютого у Кропивницькому загинула 14-річна школярка. Дівчина впала з недобудови, що не була огороджена і не охоронялася. Як стверджують у соцмережах, мова може йти про самогубство.