В Олександрії вирішили долю легендарного будинку Чижевського (фото)

Перегляди: 1869

Доля будинку Чижевського в Олександрії вирішена.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В історичній будівлі працюватимуть одразу три комунальні установи — бібліотека-філія, музей імені Дмитра Чижевського та інформаційно-туристичний центр. В Олександрії вже отримали лист-погодження з Міністерства культури, залишилися формальності щодо передачі майна з балансу районної ради на баланс міста.

Створення музею Дмитра Чижевського саме у будинку, де свого часу жив відомий науковець, цілком логічна – його ім’я має стати брендом Олександрії. Такої думки дотримується керівництво міста.

Тому доречним буде і розміщення тут Інформаційно-туристичного центру. Діяльність установи задекларована програмою розвитку туризму в Олександрії на 21-26 роки. А основна задача – це поширення інформації про туристичну привабливість міста на регіональному, обласному та державному рівнях.

«Робота туристичного центру буде передбачати у першу чергу розвиток іміджу нашого міста через соціальні мережі, підготовку різних роликів, матеріалів, випуск буклетів, а також розробку туристичних маршрутів. Я дуже сподіваюсь, що вони будуть писати проекти по розвитку нашого регіону», – наголосила заступниця Олександрійського міського голови Ірина Чемерис.