«Просто – не просто»: що очікує суспільство від жінки

Перегляди: 768

Чому слова «представниця слабкої статі», «ніжне створіння» зараз вважаються сексизмами? В чому полягає дискримінація цих висловів? Суспільство змінилося, чи роль жінки?

Ці питання під час ток-шоу «Просто – не просто» з Дариною Романською обговорювали єпископ Кропивницький та Голованівський Марк, ведуча жіночої програми на телеканалі «Вітер» Катерина Лунгул, феміністка, директорка Гончаренко-центру Вікторія Талашкевич, директор ТОВ «Центральноукраїнське бюро новин» Вадим Мурований.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Все залежить виключно від жінки. Якщо вона хоче бути матір’ю, берегинею сімейного вогнища, вірною підтримкою чоловіка, це все прекрасно і це означає, що людина вільним чином, волею вибирає це. Але дуже здорово, коли жінкам не розповідають, ким вони зобов’язані бути, - висловила свою думку Вікторія Талашкевич та додала: - Я за те, щоб жінки робили те, що хочуть: були або мамами, або ні, або виходили заміж, або не виходили, або створювали сім’ї так, як вони вважають за потрібне, і передавали ті найкращі цінності любові, підтримки, мужності, жіночності, які їм самим вважаються доречними».

Як ставляться до проблеми легалізації чи заборони абортів, нерівності в оплаті праці жінкам і чоловікам гості Дарини Романської, дізнаєтесь, якщо ввімкнете сьогодні, 5 березня, о 19:15 телеканал «Вітер», щоб подивитись ток-шоу «Просто – не просто», присвяченому фемінізму.