ФК «Олександрія» розійшовся миром із СК «Дніпро-1»

Перегляди: 656

У матчі 17-го туру Української Прем'єр-Ліги ФК «Олександрія» на виїзді зустрічався із СК «Дніпро-1», повідомляє кореспондент CBN.

Це був другий поспіль поєдинок цих суперників на «Дніпро- Арені», адже в середу вони зіграли між собою в чвертьфіналі Кубку України. Тоді олександрійці вистояли в меншості й здолали дніпрян у серії післяматчевих пенальті.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Але то був інший турнір. А в чемпіонаті хлопцям Володимира Шарана потрібно було перемагати для того, щоб продовжити боротьбу за путівку до Ліги Європи, а господарі в разі виграшу підіймалися із небезпечної зони й мали шанс обійти в турнірній таблиці донецький «Олімпік» і ФК «Маріуполь».

У складі олександрійців, у порівнянні з попередньою зустріччю, відбулося кілька змін. Повернувся до основи Каспарс Дубра. Також з перших хвилин на поле вийшов Олег Мельник.

На лаві запасних залишився Владислав Бабогло, Валерія Лучкевича не було в заявці на матч, як і Кирила Ковальця. Таким чином, Володимир Шаран вирішив зіграти в три центральні захисники, яким на флангах допомагали Пашаєв і Вантух, який закривав увесь лівий фланг. В опорній зоні, на щастя, мав змогу зіграти Дмитро Гречішкін, адже його дискваліфікація за вилучення діє в наступних кубкових матчах. А на позиції Ковальця зіграв Дмитро Шастал.

Перший тайм суперники провели обережно й особливо не ризикуючи. Адже ціна помилки в матчах рівних суперників дуже велика. Тож, гра точилася більше між штрафними майданчиками, а голкіпери Паньків і Юрчук в гру майже не вступали. Лише наприкінці тайму господарі пробивали небезпечний штрафний, але Довбик влучив у «стінку». А згодом на виході помилився Юрчук, але Дмитро Шастал не влучив у порожні ворота з-за меж штрафного майданчика. Тож, на перерву команди пішли за логічного нульового рахунку.

На початку другого тайму першу небезпеку створили господарі. Довбик підхопив м'яч біля власної штрафної, здійснив рейд через усе поле й пробив метрів із 15-ти. М'яч пройшов поруч із ближньою стійкою воріт Юрія Паньківа. На 70-й хвилині перший удар у створ воріт на обидві команди наніс дніпрянин Тейлор. Юрій Паньків із другої спроби м'яч забрав.

У ці хвилини більш активнішими виглядали підопічні Ігоря Йовічевіча. І після кутового стовідсотковий шанс мав Дуглас. Бразильський захисник перекинув м'яч через Паньківа, але в останню мить свою команду врятував Каспарс Дубра, який вибив м'яч із самісенької лінії. Ще один шанс мав Довбик, але, після метушні в воротарському майданчику, нападник дніпрян пробив поруч із дальньою стійкою.

На 84-й хвилині гостей врятувала стійка після удару головою Ігоря Когута. В кінцівці олександрійці мали декілька напівшансів, але без особливої небезпеки. Тож, фінальний свисток зафіксував нічию - 0:0.

Взагалі цей тур вийшов для представників Кіровоградщини «сухим». Адже вчора петрівський «Інгулець» на стадіоні «Зірка» в Кропивницькому також розійшовся нульовим миром із ковалівським «Колосом». До того ж на 87-й хвилині голкіпер петрівчан Артем Малиш парирував пенальті.

Отже, після 17-ти зіграних матчів ФК «Олександрія», маючи 23 очки, посідає шосте місце. Від четвертої єврокубкової позиції олександрійців відділяють вже 7 балів. «Інгулець» із 13-ма очками піднявся на 13-те місце. Та стільки ж балів мають «Рух» і «Минай», а ФК "Львів", який посідає останню сходинку, відстає на одне очко. Лідером же УПЛ залишається київське «Динамо» (40 очок), яке на чотири пункти випереджає донецький «Шахтар».